+38 050 150 4683
Приєднуйтесь – Telegram Logo Instagram Logo TikTok Logo Facebook Logo YouTube Logo

(22 відгуків)

Філе Міньйон — це найдорожчий і цінніший стейк, що отримується з унікального м’язу, який практично не бере участі в рухових активностях. Тому філе-міньйон або стейк з вирізки — це найніжніше м’ясо, яке тільки можна уявити.

*До кожного замовлення — набір спецій у подарунок.

Опис

  • Швидка доставка з холодоагентами по Україні
  • Окрема вакуумна упаковка для кожного стейка
  • Органічне харчування – трава та зерно
  • До кожного замовлення — набір спецій у подарунок

Філе Міньйон — один із найдорожчих різновидів яловичого стейка, отриманий з малорухомої частини поперекової вирізки молодої тварини. Оскільки цей м’яз майже не бере участі у щоденних фізичних навантаженнях, він вирізняється надзвичайно ніжною текстурою і характерним смаком молодого яловичого м’яса.

Філе Міньйон — надзвичайно ніжний і м’який стейк з молодої яловичини. Його отримують з тонкої частини поперечної вирізки, котра знаходиться всередині грудної клітки тварини біля хребта.

Філе Міньйон відрізняється м’яким і солодкуватим смаком у порівнянні з іншими стейками, отриманими з більш розвинених м’язових ділянок яловичини, оскільки поперекова вирізка майже не бере участі в повсякденних рухах тварини, а тому й не зміцнюється завдяки регулярному фізичному навантаженню.

За класичною технологією Філе Міньйон готують на відкритому вогні або обсмажують на гриль-сковороді до ступеня Medium Rare або Medium.

Філе-міньйон

Як зберігати?

Зберігати філе-міньйон можна в морозильній камері у вакуумному пакеті до 6 місяців або в холодильнику за температури від 0ºС до +5ºС до 7 днів.

Як витримується?

Перед тим, як потрапити до м’ясного магазину, класичний стейк філе-міньйон проходить процес вологого визрівання, який триває 14-21 день.

Що являє собою класичний стейк Філе Міньйон?

Філе Міньйон, або filet mignon — французька назва, у якій “filet” означає “нитка, смужка”, а “mignon” — “маленький і красивий”. Тож, французька назва цього “маленького стейка” безпосередньо пов’язана з його походженням. Філе-міньйон отримують з поперекової вирізки, також відомої як коротка корейка.

Великий поперековий м’яз розташований всередині реберної дуги молодого бичка поблизу хребта. Плаский загострений кінець біля ребра поступово товстішає, наближаючись до задньої частини тварини, й закінчується стегновою кісткою. Кожна тварина має 2 такі вирізки, по одній з кожного боку грудної клітки.

Філе Міньйон нарізають з середини поперекової вирізки, між загостреним кінцем плечової частини, відомої як «хвіст», і товстою філейною частиною позаду, званою Chateaubriand (Шатобріан). Середній розмір одного стейка коливається в межах 10х10 см, що й пояснює досить високу вартість філе-міньйон.

Вишуканий стейк з середини поперекової частини яловичини має унікальний жировий візерунок, який під час правильного приготування поступово тане й робить м’ясо соковитим і ароматним.

Енергетична цінність на 100 грам продукту
Калорійність 267ккал
Білки 26грам
Жири 17грам
Вуглеводи 0грам
Клітковина 0грам

Різновиди класичного стейка Філе Міньйон

Важливо також враховувати, що існує кілька різновидів цього стейку в залежності від породи молодого бичка, з якого його виготовили:

  • Чорний Ангус (США);
  • Шароле (Франція);
  • Ваг’ю (Японія);
  • Хайленд (Шотландія);
  • К’яніна (Італія).

Не менший вплив на фінальний смак і аромат філе-міньйон має спосіб вирощування корів. Так, наприклад, американські молоді бички споживають велику кількість кукурудзи, яка робить м’ясо досить жирним і ароматним. Більшість європейських фермерів дають можливість тварині самостійно обирати траву на пасовищах, а потім переводять їх на зернове харчування для збільшення маси перед забиттям, тому такі стейки мають натуральний трав’яний аромат і ледь виражений смак натуральної молодої яловичини.

Філе Міньйон

Як правильно приготувати Філе Міньйон?

Класичний Філе Міньйон готують по-різному, але переважно використовують технологію обсмажування на відкритому грилі чи сковороді, запікання і тушкування.

На професійній кухні цей стейк зазвичай спершу кілька хвилин обсмажують на сильному вогні з обидвох сторін, після чого інтенсивність нагрівання зменшують і доводять м’ясо до ступеня Medium Rare.

Ось кілька простих і перевірених порад, які допоможуть приготувати ідеально ніжний стейк Філе Міньйон:

  1. Перед тим, як готувати філе-міньйон, його варто нагріти до кімнатної температури протягом 30-40 хвилин.
  2. Оскільки цей стейк не має власної навколишньої жирової тканини, інколи його додатково загортають у шматочок бекону для запобігання надмірному висиханню.
  3. Філе-міньйон готують до ступеня Medium Rare чи Medium, оскільки перетриманий стейк буде сухим через низький відсоток внутрішнього жиру.
  4. Для того, аби зрозуміти, чи готовий філе-міньйон, використовуйте спеціальний термометр. Температура готовності цього стейку — 48-50ºС. Якщо сенсорного термометра немає, то трішки натисніть на м’ясо. Якщо стейк м’який і на ньому залишається характерний відбиток, то він уже готовий. Ні в якому разі не розрізайте м’ясо!
  5. Після того, як філе-міньйон зняли з вогню, його загортають у фольгу й дають йому відпочити 5-6 хвилин перед подачею до столу.
  6. Класична ресторанна подача ніжного й ароматного стейку філе-міньйон включає шматочок вершкового масла, соус Беарнез чи Бордо.

Рецепт приготування Філе Міньйон від Сльози Вегана

Додаткова інформація

Тип м'яса

Телятина

Виробник

Україна

Порода

Українська м'ясна

Витримка м'яса

Вологе визрівання м'яса

Тривалість витримки м'яса

Від 14 до 21 днів

Оптимальна прожарка

Medium

Упаковка

Вакумна упаковка

Термін зберігання

7 діб у холодильнику, 6 місяців у морозильній камері

Умови зберігання

У морозильній камері та ваакумному пакуванні без повторного заморожування у разі первинної розморозки, У холодильнику та ваакумному пакуванні при температурі 0°С — +5°С градусів

Доставка по Україні

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

22 відгуки для Філе Міньйон

  1. Ася

    На вечерю приготувала стейк з кісткою і філе міньон. Це було дуже смачно. Навіть мені
    сподобалось, а я стейки не люблю, і не люблю коли вони майже сирі. Наступного разу трішки більше запікати буду .
    Також, дякую за таку швидку доставку і афігенне упакування

    Я була в шоці, в мене вийшло приготувати стейк такий смачний з першого разу і саме мʼясо не мало неприємного присмаку корови ( міньон).

  2. Ser

    Не хотів писати, але не втримався) З останньої поставки міньони (не самий бюджетний сегмент) мали і колір смак ближче до молочної телятини, а ніж до яловичини вологої витримки…. Неприємне розчарування.Невже і ви стали на граблі 90 відсотків торгівельно-виробничих компаній на етапі динамічного розвитку..? Раніше смак виправдовував очікування

  3. Halyna

    не вперше у вас замовляємо і завжди задоволені

    Відео #1 від Halyna
  4. Li885577

    Дякую! Мʼясо дуже смачне!

    Зображення #1 від Li885577
  5. Di

    Зробили філе мінйона, як ви рекомендували. Це просто вогінь, топовий топчик!
    Дякуємо! | окреме дякую за упаковку та спеції, відразу відчувається, що загорнуто з – турботою та любов’ю

  6. Jaroslaw

    було дуже смачно) і запаковано відмінно – хоч замовляй для пікніків)

  7. Олеся

    Добрый) стейки очень понравились,мужу больше понравились миньон, а мне Рибай)

  8. Богдан

    Лучшего сервиса и цен и качества я еще не видел)) А самое главное , что это очень вкусно! Я очень благодарен за ваш труд))

  9. Игорь

    Стейки рибай прайм очень понравились ,миньон тоже в этот раз получше,прошлый раз были перевязаны верёвкой я так понимаю для того чтобы держали форму

    Прайм на данный момент у меня в топе

  10. Игорь Глуходед

    Добрый день

    Очень нежное и не жирное ,но при этом сочное!

    Мне понравилось

    Специи тоже огонь. Доставка своевременная,рекрмендую!

  11. NNM

    Спасибо Вам огромное,стейки шикарнийшие!! Очень мягкие,сочные,масо тает !! Спасибо за быструю доставку, обалденное качество и бомбезный бонус в виде специй, трав и соуса ! За стайками – только к вам!

  12. Наталя Федорук

    Доброго вечора. Спробували ми філе міньйон. І скажу я вам ВИ КРУТІ! М’ясо просто пушка. Ідеально витримане, соковите, ніжне( а ми з чоловіком повірте трошки розбираємося в м’ясі, все таки працюємо в ресторанній сфері). Ви молодці. Так тримати марку.) А ще дуже дякую за мега швидкі відповіді у діректі і доставку. Все приїхало супер. Коротше, просто ДЯКУЮ! Ви дійсно професіонали своєї справи. ДУЖЕ, ДУЖЕ вам дякуємо)

  13. Оксана Дьяконова

    Отримали замовлення ..каре ягня та філе міньон …все дуже сподобалося …оформлення доставки на вищому рівні…рекомендую!!!!

  14. Ольга Артеменко

    Добрый! Все отлично! отдельное спасибо за оперативность!

  15. Лисюк Алла

    Доброе утро! Все получилось, очень вкусно. Сфотографировать не удалось, не успела!:+1:

  16. Kovalyov

    Мясо отличное. Впрочем, все как всегда на высоте)))

  17. Влада

    Спасибо за вкуснятину!

  18. Стася

    Здравствуйте! Ой , мы их так быстро смели, что даже не успела засторисить муж все время причитал «как веганы могут отказываться от такой райской амброзии» медальоны просто бомба , очень кайфанули ! Спасибо огромное Вы крутейшие ❤️

  19. Влада

    как всегда :top: нам очень понравились . Спасибо)

  20. Надя Никифорова

    Спасибо Вам, мясо супер

  21. Алина

    Просто восторг!
    Не думала, что мясо самостоятельно можно приготовить, как в ресторане.

    + 1 довольный клиент

  22. Ольга Ткаченко

    Мой личный рекомендасьйон! Если вы в поиске идеального мяса для ужина! в готовом виде не успела сфотографировать, так как было слишком вкусно ❤️

Додати відгук

Ваш телефон не буде опублікований.

Вам також може сподобатися…

UP